Menü javaslatok – Tízóraira

Mandula

Körte

Hozzávalók 1 főre

natúr, sótlan mandulabél (kb. 1 kis maréknyi): 20 g                                            

körte (kb. 1 közepes db): 150  g

Elkészítés

A körte megmosásán kívül külön előkészítést és elkészítést nem igényel.

Egy adag étel energia- és tápanyagtartalma:

Energia: 202 kcal

Fehérje: 6,1 g

Zsír: 10,9 g

Szénhidrát: 19,4 g

 

Trikolor falatkák

Szezámmagos kifli 

 Hozzávalók 1 főre

mozzarella sajtgolyó (kb. 4-5 db): 30  g                                             

koktélparadicsom (kb. 4-5 db): 100  g                                             

szezámmagos kifli (kb. 4-5 karika): 0,5  db                                          

galambbegy saláta: 20  g

Elkészítés

Fogvájókra tűzünk egy-egy koktélparadicsomot, mozzarella sajtgolyót és salátalevélkét. A szezámmagos kiflit célszerű felkarikázni a könnyebb fogyaszthatóság, a falatnyi adagok érdekében.

Egy adag étel energia- és tápanyagtartalma:

Energia: 199 kcal

Fehérje: 10,3 g

Zsír: 7,5 g

Szénhidrát: 22,6 g

 

Epres joghurtturmix

Puffasztott gabonaszelet

 Hozzávalók 1 főre

eper (kb. 4 nagyobb szem): 100  g                                             

joghurt (kb. 1 pohár): 150  g                                             

méz (kb. 2 teáskanál): 10  g                                             

puffasztott gabonaszelet (kb. 1 db): 10  g

Elkészítés

Az alaposan megmosott epret összeturmixoljuk a joghurttal és kevés mézzel. Puffasztott gabonaszelet fogyasztható mellé.

Egy adag étel energia- és tápanyagtartalma:

Energia: 202 kcal

Fehérje: 7,4 g

Zsír: 6,1 g

Szénhidrát: 28,7 g

 

Margarinos lenmagos barnakenyér

Tavaszi felvágott

Kaliforniai paprika

Hozzávalók 1 főre

tavaszi felvágott (kb. 1 szelet): 15  g                                             

lenmagos barnakenyér (1előszeletelt db): 40  g                                             

margarin, 40%-os (kb. 1 teáskanál): 10  g                                             

kaliforniai paprika (kb. fél db): 30  g

Elkészítés

Könnyen elcsomagolható kisebb szendvicset állítunk össze: a kettévágott kenyérszeletet megkenjük margarinnal, majd közé tesszük a felvágottat és a paprikát.

Egy adag étel energia- és tápanyagtartalma:

Energia: 202 kcal

Fehérje: 7,6 g

Zsír: 8,6 g

Szénhidrát: 23,7 g

 

Banán

Hozzávalók 1 főre

banán (kb. 1 nagy darab): 200  g

Elkészítés

A gyümölcs megmosásán kívül külön előkészítést és elkészítést nem igényel.

Egy adag étel energia- és tápanyagtartalma:

Energia: 210 kcal

Fehérje: 2,6 g

Zsír: 0,2 g

Szénhidrát: 48,4 g