Dietetikusként hiszünk benne, hogy a táplálkozás, amellett hogy az egészség egyik alapeleme, egyben örömforrás is.

Ahogy az étel, a főzés-sütés sem csak alapvető szükségletet elégít ki, de közösségteremtő és -építő ereje is van, legyen szó egy gyors hétköznapi reggeliről, vasárnapi családi ebédről, vagy egy baráti vacsoráról.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) 30. születésnapja alkalmából összegyűjtöttük és csokorba szedtük a dietetikus kollégáink szívének és gyomrának kedves recepteket. A kiegyensúlyozott táplálkozásba illeszthető, finom ételek receptjével minél többeket szeretnénk inspirálni a főzésre, és az örömteli, változatos, egészséges étkezésre, amibe nagyon sok minden belefér.

Az egyes ételek bemutatása, tápanyagtartalma mellett a kiadványban megtalálnak érdekességeket az alapanyagokkal, és tippeket az ételkészítéssel kapcsolatban. Szeretnénk érzékeltetni, hogy a főzés mennyire könnyen lehet rugalmas, szerethető és változatos, mennyire egyszerűen lehet egy adott receptet átalakítani a szükségletnek és a lehetőségeknek megfelelően, az eredmény pedig egy egészséges és ízletes étrend.

A receptgyűjteményt ide kattinva tudja ingyenesen letölteni.

Jó(l) főzést, finom és egészséges ételeket kívánunk!