Kiegyensúlyozott táplálkozás a hétköznapokon is! Ebben segít a „Nők Iskolája – nem csak nőknek” program. Receptek az OKOSTÁNYÉR® alapján. Dietetikusok főznek, számos praktikát, információt megosztva az ételről, alapanyagról. És ami mögötte van: rövid videók amit érdemes tudni az egyes élelmiszercsoportokról. Infografikák, amelyek segítenek eligazodni az információs rengetegben. „Nők Iskolája nem csak nőknek” minden, amit tudni szeretnél a megvalósítható kiegyensúlyozott táplálkozásról, ami egészséges, finom és praktikus.
RECEPTVIDEÓK
Színes bulgursaláta, fűszeres tilápiával
A zöldségfogyasztás fontos a megfelelő rostbevitel eléréséhez. Ebben a receptben köretben fejenként 200g zöldség található, így a napi zöldségbevitel felét könnyedén el is értük. Az OKOSTÁNYÉR® a halak fogyasztását heti rendszerességgel ajánlja.
Brokkolis-csirkés tésztasaláta
Egy könnyen elkészíthető vacsora, amiben adagonként akár húsz deka zöldség is elrejthető! Készítsük szezonális zöldségekből, tehetünk bele párolt, sült, de akár nyers zöldséget is ,hiszen napi 1x ajánlott nyers zöldséget fogyasztani.
Szilvás pite zabpehellyel és túrós pohárkrém
Egy desszert is lehet egyszerre a kiegyensúlyozott táplálkozás része és finom. Amikor tehetjük, készítsük házilag az édességeket, így jobban kontrollálható a cukortartalom és az alapanyagok fajtája. A desszertek tartalmazzanak rostdús gabonákat (pl.: zabpehely, teljes kiőrlésű liszt), tejtermékeket (pl.: túró, joghurt), gyümölcsöket és olajos magvakat.
Szezámos, lestyános húsgombócleves, Masánszky rizs
A húsos levesek után a második fogásnak már nem feltétlenül szükséges húst tartalmaznia. Erre jópélda a videóban található menü. A finom Masánszky rizs titka a kevés cukor, de próbálják ki, mert mégis édes és finom. A levest a lestyán teszi kevés sóval is ízletessé.
Csirkemell sült sütőtökkel, szilva salsával
Több íz, kevesebb só! Ne feledjük a só csak a fűszerek egyike! Részesítsük előnyben a friss, természetes alapanyagokat, csökkentsük a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását. Ízesítsünk másképp! Használjunk friss fűszernövényeket, sózás helyett próbáljuk ki a savanykás vagy aromás ízvilágot.
Spenótos kölesrizottó mozzarellagolyókkal
Ebédre vagy vacsorára is ajánlható, könnyen gyorsan elkészíthető. Apró trükkök, praktikák, hogy a köles finom és ízletes legyen.
E-LEARNING
E-learning: OKOSTÁNYÉR® az asztalon
A kiegyensúlyozott étrend két pillére a változatosság és a mértékletesség. Milyen élelmiszerek kerüljenek az asztalunkra és mekkora mennyiségben? Miért fontos, hogy helyesen táplálkozzunk, hogyan válogassunk az élelmiszerválasztékból?
E-learning: Gabonák, álgabonák az OKOSTÁNYÉR-on
Minden, amit a gabonákról tudni érdemes.Mit és mennyit együnk, ha napi 3 adag gabonát szeretnénk elfogyasztani? Miért jó a rostdús változat?
E-learning: Édes élet kevesebb cukorral
Az édes íz szerepe és helye az étkezés élményében. Mennyi cukrot javasolt fogyasztani és ténylegesen mennyit eszünk meg belőle? Mivel helyettesíthető a cukor? Milyen édesítőszerek léteznek? Hogyan észszerűsíthető a cukorbevitel? Tippek, tanácsok a cukorfogyasztás csökkentésére.
E-learning: Gabonák, álgabonák az OKOSTÁNYÉR-on
Hogyan építsük be étrendünkbe a teljes értékű gabonákat? Melyik gabonát mennyi ideig kell főzni? Liszt kisokos
E-learning: Több íz, kevesebb só
A só szerepe a szervezetünk működésében, mennyi az ajánlott mennyiség és ténylegesen mennyit fogyasztunk belőle? Melyek a fő sóforrások az étrendünkben és hogyan mérsékelhető a bevitel? Hogyan készíthetünk kevesebb sóval is finom ételeket?
E-learning: Ideális fehérjeforrások az OKOSTÁNYÉR-on
Válasszunk változatosan a növényi és az állati fehérjeforrásokból.Miből mennyit ajánlott enni, mit jelentenek a jelölések a tojáson?
E-learning: Zöldség és gyümölcs az OKOSTÁNYÉR-on
Milyen jótékony hatásai vannak a zöldségeknek és gyümölcsöknek, hogyan tudjuk beépíteni az étrendünkbe? Miért legyenek színek a tányérunkon?
INFOGRAFIKÁK
Ne beszélj zöldségeket, mondják sokan. Mi most mégis ezt tesszük, megmutatjuk miből mennyit javasolt enni és hogyan lehet beépíteni a mindennapi táplálkozásba minden évszakban.















